Team Hugo Bakker
advocaat Mr. Hugo Bakker

Mr. Hugo Bakker

beëdigd 2002

Qua achternaam onderscheidt hij zich niet; alleen Jansen en De Vries zijn vaker gehoord. Voor het overige is hij one of a kind. Op en top strafpleiter, een voortreffelijk jurist en met zijn radde tong een gevreesd debater. Scherpzinnig, daadkrachtig en doortastend, dat zijn de termen waarin zijn professionele optreden kan worden gevat.

Mr. Bakker spreekt niet in juridische raadselen, bij hem geen omgevallen boekenkasten, maar duidelijke en heldere taal. Hugo Bakker staat ergens voor: uw verdediging. En dat zullen rechters en officier van justitie weten ook. Hugo Bakker is een strafrechtelijke generalist. Van autokraker tot zedendelinquent, of het nu gaat om fraude, een Opiumwetdelict of een straatroof: hij zal u naar eer en geweten en met een tomeloze inzet verdedigen.

Mr. Bakker is lid van de Vereniging van Cassatieadvocaten in Strafzaken (VCAS).

Mr. Bakker heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Cassatie strafrecht
– Algemene Strafrechtpraktijk
– Financieel Economisch Strafrecht

– Uit- en overleveringszaken

Deze registratie verplicht hem elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.