Dominique Brouns
advocaat Mr. Dominique Brouns

Mr. Dominique Brouns

Beëdigd 2013

De typering ‘wolf in schaapskleren’ zou mr. Brouns volstrekt geen recht doen; een wolf is vals en een schaap oogt lomp. Beide eigenschappen kunnen haar pertinent niet worden toegedicht. Toch zal menig rechter, officier en ook cliënt mr. Brouns associëren met snoeiharde vechtlust, gepaard aan een charmant en innemend optreden. Een nietsontziende vechtjas derhalve, vermomd als elegante zomerjurk.

Afgestudeerd in 2013 aan de Maastricht University met zowel een master in ‘Strafrecht’ als een master in ‘Forensica, Criminologie en Rechtspleging’, heeft mr. Brouns een gedegen en gevarieerde opleiding genoten. Ze is sinds 2013 werkzaam in de strafrechtadvocatuur, eerst als juridisch medewerker en vervolgens als advocaat-stagiair op een gerenommeerd kantoor in het arrondissement Midden-Nederland (Utrecht). In 2018 heeft zij de overstap gemaakt naar het arrondissement Amsterdam en maakt zij als volwaardig (kosten-)partner deel uit van Bakker Rigter & Lonterman strafpleiters.

Mr Brouns onderscheidt zich verder door haar grote betrokkenheid bij de cliëntèle en de persoonlijke aandacht die ieder van hen verdient. Het mag geen verbazing wekken dat zij in korte tijd een grote en trouwe schare cliënten aan zich heeft weten te binden. Dat komt zeker ook door de gedrevenheid die zij in (kleine en grote) strafzaken aan de dag legt, niet zelden resulterend in vrijspraak. Ook in TBS-zaken heeft zij haar naam ruimschoots gevestigd en weten cliënten haar inmiddels te vinden.

Kortom, met mr. Brouns weet u zich in straf-en TBS-zaken verzekerd van een felle en strijdlustige advocaat, die echter wel altijd de juiste toon weet aan te slaan. ‘Wolf in schaapskleren’ slaat de plank dan ook mis. ‘Pittbull in Lassie-jassie’ komt een stuk dichter in de buurt.

Mr. Brouns is lid van de NVJSA (Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrecht Advocaten) en de Vereniging van TBS-Advocaten.

Mr. Brouns heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Algemene Strafrechtpraktijk
– TBS
Deze registratie verplicht haar elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.